Tuesday, 2 April 2013

Kenapa TONER/PENYEGAR penting untuk wajah anda?


Kenapa TONER/PENYEGAR penting untuk wajah anda?


Hai uolss...za lama tak tulis info kat sini. Sebab za bukan blogger. ekekekek.. 
Oklah za nak bagi ilmu skit kat entry ni memandangkan ramai diantara kita rakyat jelata malaysia ni kurang mengambil tahu apa itu toner/penyegar dan kenapa ia penting tapi tak ramai suka nak pakai.. May b sebab ramai anggap toner ni mcm unnecessory thing untuk penjagaan wajah. 

TAPI.....anda silap kalau anda mempunyai naluri TONER/PENYEGAR itu tak PENTING! fuhhh...

Kenapa ia penting sangat2 ? 
  • Toner berperanan untuk menyegarkan wajah anda selepas mencuci muka.
  • Dan selepas mencuci muka, belum tentu wajah anda bersih sebersihnya. Buktinya, tuangkan toner pada kapas muka dan sapu dari bahagian dagu keatas dan lihat hasilnya kapas muka itu bertukar warna macam coklat2 gitu....tu menandakan wajah still ada kekotoran. Sebab tu la juga jerawat n masalah lain senang muncul bila tak bersih abis beb! ^^
  • Toner berperanan untuk mengecilkan liang-liang roma anda. Masa mencuci muka, liang pori anda dah terbuka sebab nak cuci sampai dalam. so peranan toner la untuk cover balik.Tapi ingat ia bukan mengecilkan terus pori-pori anda! Ia hanya MEMBANTU mengecilkan pori-pori dari terbuka luas dan mudahnya kekotoran masuk.
  • Bila dah pakai toner ,baru la boleh makeup. Kalau makeup tanpa pakai toner dulu. confirm2 make-up tu masuk dalam pori anda...lepas tu apa? JERAWAT la muncul lagi kan?hihi

Ok dah faham kenapa ia penting? ok za nak bagi info toner yang za selalu pakai , gambar diatas sudah tertera...hihi... MAX FLOWER HYDRATING TONER dari brand beautee.

Max Flower Toner ni za da guna dalam 2tahun & ia sesuai untuk kulit normal,kering & senstive yang jenis kering.
TIDAK SESUAI untuk kulit berminyak & berjerawat.

Dan toner ni mmg HOT SALES la.....so ni za nak cerita kenapa toner ni special berbanding toner jenama lain dipasaran. 
Sebabnya ia mengandungi extract dari daun tumbuhan-tumbuhan yang segar. Mari kita lihat apa khasiat daun-daun ni :


1) Rosmary Leaf Extract
  •  Membuatkan wajah tampak segar & cerah
  • Mengurangkan kesan garisan halus pada wajah
  • Mengandungi anti-ageing yang membuatkan wajah tampak lebih muda.
  • Mengandungi zat anti karsinogenik & juga anti-oksidan alami.


2) Camelia Leaf Extract
  • Memiliki khasiat yang mampu mengurangi pembentukan melanin. 
  • Sebagaimana diketahui, pembentukan melanin akan membuat kulit menjadi lebih gelap.
  • Mengandung anti oksidan yang lebih baik dari vitamin C dan vitamin E.
  • Daun Camellia mampu menjaga kulit anda agar tidak kusam. 
  • Mencerahkan dan membantu kulit untuk menjadi lebih putih merona

3) Charmomile Extract
  • Menghaluskan kulit
  • Menyembuhkan kulit terbakar, kulit terkena iritasi atau terluka.
  • Melindungi kulit dari keradangan 
  • Mengurangkan kerengsaan kulit.


Bestkan tengok khasiatnya..setiap kali lps solat za rasa nak sapu....hahah..tp xleh la...pakai toner at least 2x dah cukup atau selepas cuci muka & sebelum makeup. :D

Harga toner ni RM70 . Murah je sebab 120ml. Bottle besar tahan lama la. Pulak tu daun2 tu banyak beri khasiat untuk dapatkan kulit yg sentiasa FRESH! 

p/s : macam biasa lah postage add RM6 WM/ RM9 EM
Nak order boleh je isi order form kat menu atas ni ye. tp isi lepas payment la..hihi...ok apa2 leh tanya za kat Facebook yah :)




HAZA

2 comments:

  1. tau tak produk ape yang sesuai untuk kulit berminyak dan ada whitehead?

    ReplyDelete
  2. Boleh try Placenta serum . Untuk whiteheads guna soya bean mask.

    ReplyDelete