Sunday, 2 September 2012

Masalah bintik hitam...


Kali ni cza nak discuss sikit tentang masalah bintik hitam yang kebanyakkanya dialami oleh ramai rakyat malaysia. Antara faktor utama yang menjadi antara musuh utama kaum wanita ini adalah :

1. Pendedahan kepada sinar matahari yang melampau.
2. Tekanan
3. Kehamilan
4. Penuaan
5. Genetik
6. Hormon
7. Langkah penjagaan kulit yang tidak tepat

So tengok balik dalam senarai diatas ni apakah faktor yg menyebabkan bintik-bintik hitam muncul diwajah anda? No.1 tu kalo da terlalu byk sangat terdedah dgn sinaran matahari rajin2 lah pakai sun block/sunprotector kat wajah dan badan sebelum keluar rumah.Selain bagus untuk kulit ia mengurangkan risiko kepada penyakit kanser.

Yang no.7 tu kalo cza jumpa cza cubit ya..boleh x? hihi.. come on la... video cza tu kan ade pi tgk nnti k :)

Fyi, bintik-bintik hitam ni boleh buat kulit anda cepat kusam dan nampak tua dari usia sebenar..... ohhhh tidakkkkkk!!!!!!!! dan lazimnya orang yang berkulit cerah lebih mudah menhadapi masalah bintik hitam ini..jeng..jeng..jeng..jgn ingat kulit da putih melepak nampak gebus tak mo jaga kulit ye..salah tuuu...ingat badan kita ni sentiasa akan berubah mengikut hormon ^_^



Haaaa cantiknya kulit kat atas ni kan? idamkan kulit original macam ni? apa lagi jaga lah muka...
Untuk yang malas sangat jaga muka atleast ada krim tabir suria  (Sunprotector) - krim yang ada kandungan at least SPF 30. Lepas tu malas sangat lagi nak tepek macam2 sila la ambil supplement.... masuk mulut je..xkan malas lagi kot? =)
Supplement za suggest utk masalah bintik-bintik hitam tak lain tak bukan...tadaaaaa...tgk bawah ni =)


Sori lah owner tepek muka sekejap kat sini...saja nak tunjuk kat korang smua apa hasilnya kalau rajin jaga wajah...anda juga yang untung kan? =)  fyi, pure collagen ni dari ikan kod dan 100% original punye collagen takdak sebarang campuran ye..so selamat utk ibu preggy,breastfeed...malahan lelaki pun boleh consume....cik abg yang ada jerawat batu tu haaaaa...xsalah beli ngn cik cza collagen gold ni k ..wink...wink.... ^_^



Ni antara wajah-wajah my regular customer yang telah consume Collagen Gold sejak berbulan-bulan lamenyeee....


Ok apa2 info nak tgk pasal collagen gold boleh klik sini : 

Video tips penjagaan kulit muka za letak skali lg kat sini utk tatapan anda semua yang disayangii..muaaaxxx !  


HAZA

0 comments:

Post a Comment