Wednesday, 7 March 2012

Traditional Home Spa (Lulur Tradisional)

Tradisional Made of Home Spa Products
- Set Lulur Tradisional-


Suka lulur badan di Spa?  
Apa kata manjakan diri anda hanya dirumah sahaja.. 
Dengan kos yang lebih MURAHMASA yang lebih jimat !


Melulur badan adalah proses perawatan tradisional untuk mencantikkan kulit, lulur membantu menanggalkan sel kulit mati dan daki degil di celah pelipat tubuh. Kini anda boleh melakukan perawatan turun temurun ini hanya di rumah dengan menggunakan produk lulur dari yang dijual di czaboutique.com. Tahukah anda bahawa dengan melakukan urutan & lulur badan kita akan menjadi segar? Ini kerana peredaran darah didalam tubuh akan berjalan dengan lancar & ia mampu menghilangkan stress dan mampu membuatkan tidur kita lebih nyenyak & nyaman. Cubalah produk lulur kami hari ini...  
100% Produk Tradisional & Tiada Bahan Kimia.


Terdapat 5 Set produk lulur iaitu :

1) Set Lulur Mandi Sari Rempah & Gel Mandian Zaitun
2) Set Lulur Mandi Biji Kopi & Gel Mandian Santan Kelapa
3) Set Lulur Mandi Kacang Hijau & Gel Mandian Susu
4) Set Lulur Garam Susu
5) Set Garam Spa Kaki 


SET LULUR MANDI SARI REMPAH & GEL MANDIAN ZAITUN

♥ Lulur Mandi Sari Rempah (RM15.90)


-Mengandungi khasiat yang baik untuk melembutkan kulit, mghilgkn bau bdn atau bau peluh, melancarkan perjalanan darah dan menerbitkan aroma yang boleh mengatasi tekanan.

-Sesuai digunakan bersama Gel Mandian Zaitun.

-Sesuai utk semua jenis kulit.♥ Gel Mandian Zaitun (RM14.90)


-Ramuan buah zaitun amat sesuai utk melembutkan kulit. Kaya dgn vitamin C dan E serta membantu menghilangkan parut2 akibat kudis, gatal2 dan kesan2 luka.

-Sesuai digunakan bersama Lulur Mandi Sari Rempah.Cara pengunaan :


Campurkan 2 sudu besar Gel Mandian Buah Zaitun dgn 2 sudu serbuk Lulur Mandi Sari Rempah dan kacau hingga sebati dan lulur seluruh badan. Biarkan selama 5-10m. Bilas hingga bersih dan boleh digunakan 3-4 kali seminggu. Mampu bertahan sehingga 2 bulan bergantung pada kekerapan pengunaan.


SET LULUR MANDI KACANG HIJAU & GEL MANDIAN SUSU


♥ Lulur Mandi Kacang Hijau (RM15.90)

-Mengandungi vitamin A, B1 & C serta Mineral. Kandungan kacang hijau juga dpt menurunkan suhu panas dlm badan (menyejukkan badan), melembutkan kulit, mengecilkan liang-liang roma & menegangkan kulit.

-Sesuai digunakan bersama Gel Mandian Susu.

-Sesuai utk semua jenis kulit.♥ Gel Mandian Susu (RM12.90)

-Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa komposisi dlm kandungan susu kambing mempunyai banyak kebaikan utk kita disbanding dgn lain-lain susu. Antara kebaikannya utk kesihatan iaitu mengandungi asid lemak baik (asid capric & caprylic) yg mencegah jangkitan kulat & membantu sistem pertahanan badan/kulit. Susu kambing juga mengandungi kandungan Bioorganic Sodium (naturopathic) yg tinggi iaitu sebagai elemen anti penuaan.

-Sesuai digunakan bersama Lulur Mandi Kacang Hijau.

Cara pengunaan :

Campurkan 2 sudu besar Gel Mandian Susu dgn 2 sudu serbuk Lulur Mandi Kacang Hijau dan kacau hingga sebati (jgn terlalu cair). Setelah itu lulur/sapu/gosok seluruh badan. Biarkan selama 5-10 minit. Bilas hingga bersih (tak perlu sabun lagi). Amalkan 3-4 kali seminggu. Mampu bertahan sehingga 2 bulan bergantung pada kekerapan pengunaan.


   
SET LULUR MANDI BIJI KOPI & GEL MANDIAN SANTAN KELAPA

♥ Lulur Mandi Biji Kopi (RM15.90)

-Mengandungi Anti Oksidan yang tinggi untuk menyegarkan badan, melembutkan dan memutihkan kulit dan
menghilangkan KESAN HITAM celah peha serta menghilangkan keletihan (stress).

-Sesuai digunakan bersama Gel Mandian Santan Kelapa.

-Sesuai utk semua jenis kulit.♥ Gel Mandian Santan (RM12.90)


-Lulur santan yg dirumus secara semulajadi tanpa menggunakn bahan kimia yang berperanan untuk menyingkirkan sel kulit mati,meransang keanjalan kulit dan memberikan kelembapan.

-Mengurangkan risiko kulit gelap akibat terdedah kpd cahaya matahari.

-Mengandungi asid laurik yg berkesan merangsang pertumbuhan KOLAGEN dlm sel kulit dan menggelakkan jangkitan kuman.

- Sesuai digunakan bersama Lulur Mandi Biji Kopi.Cara pengunaan :
Campurkan 2 sudu besar Gel Mandian Santan Kelapa dgn 2 sudu serbuk Lulur Mandi Biji Kopi dan kacau hingga sebati dan lulur seluruh badan. Biarkan selama 5-10 minit. Bilas hingga bersih. Amalkan 3-4 kali seminggu. Mampu bertahan sehingga 2 bulan bergantung pada kekerapan pengunaan.

Lulur Garam Susu

Khasiat Mandian Lulur Garam Susu amat baik untuk merawat sel kulit yang bermasalah kerana kandungan mineral dalam garam susu mampu merawat dan menyembuhkan penyakit kulit seperti kudis.,gatal2 akibat sensitif terhadap gigitan serangga @ persekitaran yg kurang bersih. Ia juga mampu merawat sel kulit mati,melembutkan kulit,menyingkirkan toksin,melancarkan perjalanan darah dlm bdn & bau peluh yg kurang enak. Gabungan susu dlm grm ini bertindak utk mncerahkan,melembutkan kulit & menegangkan kulit. Mandi susu adalah amalan RATU MESIR iaitu Cleopatra supaya kulitnya putih lembut & gebu.


Cara pengunaan :
Campurkan sesudu besar Lulur Garam Susu tuangkan ke tapak tangan,campurkan sedikit air. Setelah itu lulur/sapu/gosok seluruh badan. Massage selama 5-10 minit. Bilas hingga bersih (tak perlu sabun lagi). Amalkan 3-4 kali seminggu. Mampu bertahan sehingga 2 bulan bergantung pada kekerapan pengunaan.

"PRODUK ASLI BUATAN TRADISIONAL"

HARGA :RM 15.90GARAM SPA KAKI

Khasiat rendaman kaki dgn menggunakan Garam spa Kaki Beraroma amat bagus utk merawat pelbagai penyakit seperti :

- Menyegarkan kaki dr kebas-kebas & lenguh-lenguh
- Melancarkan perjalanan darah
- Membantu mengurangkan & menyingkir toksin dalam badan
- Mengurangkan sakit-sakit sendi & sengal-sengal tulang
- Mengatasi masalah rekahan tumit & tapak kaki, masalah kaki berpeluh, gatal-gatal & kaki berbau

CARA RENDAMAN KAKI
Larutkan 2 sudu besar Garam Spa Kaki ke dalam sebekas (besin) air panas. Pastikan air melepasi paras buku lali ketika rendaman. Biarkan air itu sehingga suam atau sekadar panas yg mampu anda rendamkan kaki. Rendam kaki anda sehingga air hilang panasnya. Tiada mengandungi sebarang bahan kimia merbahaya.Sesuai utk semua jenis kulit & usia kecuali bayi.

HARGA : RM15.90


0 comments:

Post a Comment