Monday, 5 March 2012

3D Powder Mask & Solution


BEAUTEE 3D Powder Mask ~






Peranan face Mask sangat hebat dalam mencantikkan kulit wajah. Penjagaan kulit wajah terbahagi kepada 2 golongan, Satu golongan mewah dan juga golongan kebanyakan dan yang biasa-biasa sahaja.  Produk Beautee yang dijual hari ni,adalah produk kategori mewah, yang telah pun mampu anda miliki....dengan harga yang cukup murah! Maka untuk memiliki kulit yang cantik dan gebu bukan lagi masalah...walaupun kita seorang pekerja kilang ataupun kerani kita mampu untuk memilikinya. Selain mengunakan ampoule anda digalakkan mengunakan mask dalam proses mencantik dan merawat masalah kulit wajah.Ini adalah kerana mask yang saya fokuskan  ini , memang saya sendiri gunakan. 


Powder mask keluaran Beautee sering digunakan di salon-salon kecantikan. Tak semestinya kita perlu  ke salon untuk ber-mask, kat rumah pun boleh, dengan keselesaan sendiri dan dapat menjimatkan  budget anda.  Tapi kini anda boleh buat sendiri di rumah, 15 minit sahaja yang diperlukan untuk apply mask ke muka anda.Selamat Mencuba!





Ramai yang tak suka buat treatment mask sendiri dirumah sebab tak tau nak blend mask. Kalau kat salon, dorang akan charge harga 1set mask, tp tahukah anda 1 set mask boleh digunakan 2-3kali? 

Apa yang penting adalah, mengetahui sukatan yang betul, kalau boleh gunakan mask bow set yang biasanya siap skali dengan gauge utk memudahkan anda menyukat.
Pastikan apabila solution sudah dicampur dengan powder mask gaul dengal cepat dan sapu terus dimuka, kalau lambat nanti mask tu jadi keras la plak! heeeeeeee.........

1 paket/set boleh digunakan sehingga 3-4 kali. (bergantung pada saiz muka anda, kalau yang muka kecil boleh guna sehingga 4 kali) 

Untuk pengetahuan anda mask jenis serbuk adalah lebih berkesan berbanding dengan menggunakan mask yang jenis tampal dan cuci terus. 


Contoh yang ketara sekiranya kulit anda kusam tidak bermaya....maka setelah anda guna mask terus jer....muka anda jadi bersih, putih dan glowing gitu..hehe..
Anda tak percaya...????Maka cubalah sendiri dirumah....mask boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan.Okey lihat jenis-jenis mask yang telah saya kupaskan satu persatu fungsinya dibawah ini.Anda boleh memilih mengikut kesesuaian jenis kulit anda.Sekiranya anda tidak tahu memilih dapatkan khidmat nasihat cza di FB : https://www.facebook.com/czadboutiquebeauty  atau email : czaboutique@yahoo.com

Ok mask yang dijual adalah berbentuk serbuk, so disarankan juga menggunakan powder mask bersama solution,Solution merupakan cecair khas/ramuan khas untuk membancuh powder mask, sudah tentu memberi kesan yang efektif 2x GANDA!!.Solution ada 3 jenis ,iaitu whitening, soothing dan lifting.manakala mask pula ada 9jenis...



Jika anda tak tahu nak pilih mask yang mana , do ask me yah! 




1.Apple Oily & Acne Mask

Mask ini mengandungi & diperbuat daripada  epal hijau, sangat sesuai untuk menyelesaikan kulit berminyak, melancarkan peredaran darah, merawat jerawat serta mencerahkan pigmentasi kulit. Mask ini mengandungi bahan antiseptic yang berkesan untuk merawat jerawat dan acne. So,mask ni boleh bunuh kuman-kuman yang ada. Mask ni juga boleh meredakan kerengsaan kulit dan mengurangkan radang kulit. Mask ini berperanan untuk menarik keluar punca masalah kulit yg terbentuk. Menjadikan kulit lebih segar, bersih dan sihat.Jika anda anda masalah jerawat sukar untuk reda,jangan guna scrub tapi gunakan purifying ampoule kemudian pakai mask apple ni selang sehari.





2. Lavender [Soothing & Relax]

Mask ini mengandungi pati dari lavender yang berkesan untuk meningkatkan perkembangan hormone, mengurangkan sakit kepala, menenangkan saraf dan perasaan serta mengurangkan keletihan. Menenangkan, menyejukkan, melembapkan kulit kesan dari kulit yang lembut. Menjadikan kulit semakin lembut, selesa. Membentuk kulit yang lebih sihat, dan cerah. Bau dari mask lavender memang sangat nyaman dan buatkan pengguna rasa relaks, sesuai untuk mereka yang nak hilangkan stress dengan merehatkan wajah.Sangatlah wangi mask ni...yuhuu... Apa yang BEST tak kira lah jika anda ada masalah kulit atau pun tak ada ,semua boleh guna mask ini. Terutamanya kulit bermasalah dan sensitif boleh guna mask ni selalu.








3. Lily [antioksidan dan firm]

Mask ini diperbuat daripada  bunga lily yang membantu firmkan kulit (tegangkan otot dari mengelebeh) dan mengurangkan,menghalang & menghapuskan kedutan.Terutamanya pada sekitar mata,dahi & pipi. Mampu mengatasi kelembapan dan keanjalan disamping mengurangkan tanda-tanda penuaan. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri, mengurangkan kulit lesu dan tidak bermaya supaya kelihatan lebih muda.Penggunaan yang berterusan membolehkan kulit anda menjadi awet muda.Sesuai untuk yang berumur 30 tahun keatas dan sentiasa mengalami keletihan & kelesuan muka





4. Soya Bean [untuk mencerahkan kulit]

Mask yang PALING LARIS! Sekiranya anda mengalami masalah WHITE HEAD & BLACK HEAD, mask ini adalah jawapan untuk anda. Dirumus khas dari kacang soya dan digabung dengan susu yang amat berkesan untuk menghilangkan&membuang pigmentasi, tompok hitam dan bintik hitam.Apabila masalah ini diatasi maka kulit kita akan lebih halus,cerah & gebu segebunya.Air soya bean mempunyai khasiat jika diminum apatah lagi jika anda apply mask ni ke muka anda...fuhhh! ia menjadikan kulit segar, sihat dan semakin cerah. Banyak salon yang recommended mask soya bean ni.






5.Charcoal [untuk menyahtoksin dan menyerap minyak]

Charcoal (arang) merupakan satu bahan yang amat berkesan untuk menyerap LEBIHAN MINYAK & AIR pada wajah. Membolehkan kulit lembap (tetapi tidak berminyak, atau terlalu kering). Disarankan untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, juga disarankan digunakan bersama dengan ampoule purifying & open pores.Masalah kulit berminyak biasanya akan menyebabkan jerawat mudah terjadi.Mask Charcoal ini merupakan rawatan asas untuk treatment muka kita,sekiranya kita start dengan mask ni maka lebih senang untuk atasi masalah kulit yang lainnya. Apa yang bestnya,mask ini juga bertindak meransang pernhasilan tisu-tisu baru & memudahkan detoxfikasi,so kulit kita susah nak keluar jerawat sebab mask ni dah tolong untuk detox kan.Sesuai digunakan untuk yang kulit yang sangat2 bermasalah.





6.Oat [untuk lifting]

Mengandungi oat dan susu yang amat berkesan untuk menjadikan kulit lebih anjal. Menjadikan kulit lebih lembut dan licin. Mengelakkan kulit tidak bermaya, juga untuk kekal cantik bagi yang sudah berusia sebab ia mampu menganjalkan kulit kita lebih lembut,tak kering,halus & licin. Oat mask ni memang best, sebab bila menggunakannya oat penuh di muka, bau pun wangi dan kesannya pun memuaskan.Oat mask ni boleh digunakan untuk maintenance wajah anda terutamanya untuk muka yang sembab,lesu,tidak bermaya,letih & mudah mengalami gegelang hitam disekitar mata(tanda kulit anda penat).








7.Red Bean Desensitizing

Best selling ever mask ...kenapa ?Mask ini diperbuat dari kacang merah, dimakan pun sedap ni..mask kacang merah ni boleh membuatkan kulit kita ada perlindungan terhadap sinaran UV matahari.So, bila kulit kita terkena cahaya matahari, muka kita dah hitam legam atau kena sunburn contohnya petani-petani,ahli sukan & engineer yang keje kat site tu. Selain itu mask ni juga melembabkan kulit dan mencegah kulit daripada mengalami masalah. Red Bean ni macam antibodi untuk kulit kita lah..Sangat sesuai untuk buat maintenance di rumah.Kesannya sangat cepat,muka nampak cantik, bersinar-sinar & menaikkan seri wajah.Untuk kulit sensitid,bermasalah & kering elok guna mask kacang merah ni..Untuk Bakal pengantin anda digalakkan guna mask ni sebelum naik pelamin & kalau boleh 3 bulan sebelum kahwin cuba semua jenis mask yang ada untuk persiapan naik pelamin.





 
8.Vegefiber [Detoksinkan kulit]

Mask ini mempunyai campuran extract sayur-sayuran hijau.Amat berkesan untuk menanggalkan kekotoran pada kulit wajah. Menyerap masuk sehingga ke lapisan kulit dan menanggalkan kulit mati yang menyebabkan liang roma wajah yg tersumbat dan membentuk lapisan baru pada kulit, juga untuk kulit berminyak untuk mengelakkan pengeluaran minyak berlebihan,dalam erti kata lain ia membawa keluar semua kotoran-kotoran degil!Sesuai untuk kulit BERJERAGAT & banyak BEKAS LUBANG-LUBANG yang tidak diingini,mask ini adalah jawapannya.Bau mask ni kurang best, ada yang cakap tak suka dengan baunya. Tapi secara jujur, kesannya amat menakjubkan untuk oily skin dan yang mempunyai jeragat. Don’t judge the mask from its smell. Boleh juga mix dengan red bean.Digalakkan guna bersama open pores ampoules.






9.Green Pea [utk kulit berminyak dan anti-acne]

Satu lagi penawar untuk kulit berjerawat. Mask Green Pea ini mengandungi pati dari kacang hijau, kacang merah dan kacang kuning. Amat berkesan menyerap lebihan minyak yang terbentuk di lapisan kulit & membuang toksin yang mengakibatkan jerawat. Mencegah liang roma dari tersumbat dan membekalkan secukupnya kelembapan pada kulit. Mengelak pembentukan lubang-lubang kecil kesan dari jerawat yang telah mengecut. Disarankan guna bersama Purifying Ampoules.







3D Solution For 3D Mask


Ok ini merupakan 3D Solution iaitu bahan campuran yang perlu digunakan untuk blend 3D Powder Mask.Anda boleh juga gunakan air mineral jika tidak mahu menggunakan solution ini tetapi kesan penggunaan 3D Solution ini adalah 2x ganda efektif berbanding guna air mineral sahaja. So,nak nampak kesan yang cepat,guna je solution ni...tak mahal pun jika beli 1set dengan mask baru RM14/.set. Jom kita tengok satu persatu fungsi solution kat bawah ni......

 






Whitening Solution
Untuk semua jenis kulit,terutamanya untuk pigmentasi kulit.

Fungsi :

Menggalakkan kesan putih pada kulit iaitu mencerahkan kulit muka anda  dan menyerikan kulit wajah.Dapat menghilangkan bintik-bintik hitam &  
pigmentasi kulit.











Lifting Solution
Untuk kulit kering & berusia

Fungsi :

Membantu memulihkan kesihatan kulit dan menjadikan kulit berseri-seri.Meningkatkan kesan masker untuk mencapai penghalusan dan pelembapan kulit muka anda.Dapat membantu membuat kulit lebih bersinar dan membantu serapan yang lebih baik.









Soothing Solution

Untuk semua jenis kulit,teruatamanya bagi kulit yang sensitif

Fungsi:

Menyegarkan kulit,menangani masalah iritasi pada kulit.Sesuai untuk kulit sensitif dan berminyak.





** Ok biasanya cza da siap2kan set-set mask ni berserta solution yang sesuai. so anda tak payah pening2 nak pilih mana solution yg sesuai... =) 






Cara Paling Efektif Membancuh 3D Powder Mask + Solution : 

1. Ambil  1 1/2 sudu 3D Powder Mask dengan 2 1/2 sudu 3D solution dan kacau sehingga rata.
2. Sapukan tebal sikit kat muka
3. Biarkan untuk 20 minit ( kurang sikit utk kulit sensitif)
4. Ok dah boleh tanggalkan mask,tidak kira mask anda dah kering atau belum lepas 20minit kena tanggalkan ye.
5. Kemudian, bilas dengan air yang bersih.
6. Lepas tu tengok kat cermin...kan dah CANTIK...hehe...Selamat Mencuba!


Sila dapatkan nasihat dari cza jika terdapat sebarang masalah pada kulit muka anda....

 

Semua mask di atas berharga RM14/set

Postage : RM6 (Semenanjung) / RM9 (Sabah/Sarawak)



0 comments:

Post a Comment