Thursday, 20 April 2017

PORELESS Sunblock Vitamin



Apakah itu PORELESS Sunblock Vitamin? PORELESS Sunblock Vitamin merupakan supplement yang membantu melindungi kulit anda dari bahaya cahaya UV atau dalam Bahasa Inggeris ia dipanggil sebagai 'Oral Sunblock'


Tahukah anda jika terlalu banyak terdedah di bawah cahaya matahari tanpa perlindungan, kulit anda bukan sahaja cepat 'burn', mudah kusam, nampak tua & mudah berjeragat malah juga berisiko tinggi mendapat kanser kulit.



Fungsi PORELESS ke atas tubuh badan & kulit anda :

1. Anti-oksidan yang tinggi : kulit kekal muda & anjal
2. Nutroxsun : Melindungi kulit dari cahaya UV yang berbahaya. Maksudnya tak pakai krim sunblock pun kulit dah terlindung dari cahaya UV.
3. Merawat sel kulit yang mudah 'burn' dengan efektif.
4. Melancarkan sistem pembuangan. Anda tidak perlu detoks badan sebelum makan PORELESS ini kerana PORELESS aka membantu badan anda membuang sisa toksin.
5. Menaikkan seri wajah. Dalam masa 14 hari seri wajah anda lebih terserlah
6. Jerawat mudah kecut & segan nak tumbuh lagi
7. Mampu mengecilkan pori anda sehingga kelihatan sangat kecil atau tidak kelihatan langsung.
8. Mencerahkan wajah sekaligus boleh hilangkan parut jerawat & jeragat
9. Menguatkan kuku & rambut
10. Meningkatkan sistem imunisasi badan : sangat sesuai untuk mereka yang sering keletihan dan cepat demam
11. Sesuai untuk ibu mengandung, menyusu & dalam pantang : boleh memperbanyakkan susu badan
12. Menstabilkan hormon & kitaran haid. Jika anda kerap mengalami jerawat di bahagian dagu,itu bermakna hormon anda sedang tidak stabil!
LELAKI boleh makan dan digalakkan sebab lelaki tak suka pakai sunblock cream atau pakai banyak2 produk penjagaan kulit jadi supplement ini ibarat 'all in one' untuk anda.

Bahan-bahan yang terdapat dalam PORELESS Sunblock Vitamin

Buat pengetahuan anda, PORELESS Sunblock Vitamin telah dihantar ke makmal kimia untuk ujian klinikal dan ternyata PORELESS bebas racun atau bahan kimia yang berbahaya. Di bawah ini kami lampirkan keputusan ujian makmal :








Cara makan :
1 Kapsul 1x selepas lunch @ dinner
1 Botol = 30 capsules

Pantang larang :
- Tiada. Boleh minum caffein
- Minum air putih sikit pun boleh nampak kesannya
- Jika tak minum caffein & air putih minum banyak2 kesan lagi menakjubkan!

Harga :
1 Botol = RM75 WM / RM80 EM(1 Bulan)
2 Botol = RM140 WM/ RM150 EM(2 Bulan)
Harga sudah termasuk kos penghantaran




Testimoni-testimoni mereka yang telah mencuba :
HAZA

Wednesday, 8 February 2017

MULTI-VITAMIN FOAMING CLEANSER

Yeayyyyy CZA dah keluarkan Foaming Cleanser!  Memperkenalkan Multi-Vitamin Foaming Cleanser dari CZA! Lebih mudah, picit-picit terus keluar buih :D 
Multi-Vitamin Foaming Cleanser keluaran terbaru dari CZA merupakan pencuci wajah yang diperkaya dengan vitamin B3,vitamin D & vitamin E.
Dicipta dengan 4 jenis yang berbeza khusus untuk masalah kulit yang dialami, vitamin-vitamin dimasukkan pada kesemua jenis pencuci wajah.

Diadun 100% secara homemade dengan bahan premium semulajadi.
Tidak menegangkan kulit setiap kali selepas mencuci bersama Multi-Vitamin Foaming Cleanser ini, malah ia memberi kelembapan & menyeimbangkan pH kulit wajah anda.
Ketegangan & iritasi kulit boleh berlaku selepas anda mencuci wajah jika pencuci wajah tersebut mempunyai Paraben @ Sodium Laureth Sulfate. Iaitu bahan pengawet & 
pembersih yang kuat. Multi-Vitamin Foaming Cleanser keluaran CZA adalah 0% Paraben,SLS & Mercury. 



3 jenis pencuci wajah ini dicipta untuk wanita dan 1 jenis untuk lelaki. 

4 Jenis Multi-Vitamin Foaming Cleanser
---------
1) Untuk Kulit Normal & Kombinasi (For Normal & Combination Skin)

Jika anda mengalami masalah kulit berminyak di bahagian T-zone,kering dibahagian tepi atau sebaliknya, anda boleh mencuba pencuci wajah dari jenis ini.
Kebiasannya mereka yang berkulit normal atau kombinasi mempunyai masalah kulit kusam,banyak whiteheads/blackheads, sedikit kering & sedikit berminyak pada bahagian
tertentu. Diperkaya dengan khasiat Bunga Rose & Vitamin E membantu anda menaikkan seri wajah dengan cara membuang sel-sel kulit mati yang menyebabkan wajah
anda cepat nampak kusam. Kesemua vitamin yang dimasukkan bertindak melembapkan,mencerahkan,menaikkan seri wajah & membantu wajah tampak lebih muda.

Cara guna : Beli 1 dulu dan anda akan lihat cara penggunaan pada botol :)


2) Untuk kulit berminyak & berjerawat

Pencuci wajah ini dicipta khas untuk mereka yang kerap mengalami masalah jerawat berulang atau kulit berminyak yang sering menampakkan pori-pori menjadi besar.
Diperkaya dengan Minyak Tea Tree membantu jerawat mudah kecut & masalah kulit berminyak dapat dikurangkan. Pencuci ini tidak menghilangkan kelembapan semulajadi
pada wajah anda,ia hanya membuang minyak yang berlebihan. Mempunyai anti-bakteria yang boleh menghindarkan jerawat cepat berulang.

Cara guna : Beli 1 dulu dan anda akan lihat cara penggunaan pada botol :)

3) Untuk kulit kering & sensitif

Mereka yang berkulit sensitif sering mengalami masalah untuk memilih pencuci wajah yang sesuai. Salah pilih, kulit cepat kering & mengalami iritasi.
Kami cipta formula khas yang sangat lembut untuk mereka yang berkulit kering & sensitif. Diperkaya dengan Allantoin iaitu sejenis bahan pelembap yang kuat, ia
mempunyai "Keratolytic Effect" iaitu kebolehan untuk membuang sel kulit mati yang menyebabkan wajah anda kering. Pencuci wajah ini sesuai digunakan untuk 
mereka yang mengalami masalah ekzema @ psioriasis. Diperkaya dengan khasiat Minyak Rosemary & Aloe Vera yang membantu meredakan kemerahan kulit, juga bertindak
sebagai Anti-Radang & Anti-Bakteria. 


4) Khas untuk Lelaki
Pertama kali kami mencipta pencuci wajah untuk kaum adam yang sering kali mengalami masalah kulit berminyak & kusam. Ini kerana lelaki mengeluarkan sebum (minyak)
3 kali ganda berbanding wanita. Diperkaya dengan khasiat Minyak Lemon yang membantu wajah lebih segar,bersih & cerah. Cerah disini bukan bermaksud kulit 
anda akan menjadi putih melepak,maksudnya warna tona kulit lebih sekata dan warna kulit asal dikembalikan. Kulit terlalu berminyak boleh menyebabkan 
wajah lelaki cepat nampak kusam & lebih tua. Dengan khasiat vitamin yang ada pada pencuci wajah ini, minyak dapat dikurangkan, wajah lebih sihat & tampak muda.



Harga : RM47 WM/ RM49 EM
Harga sudah termasuk Kos Penghantaran

LEBIH JIMAT :
3 Botol RM 130 WM/ RM138 EM sahaja

So tunggu apa lagi? Jom dapatkannya SEKARANG! Untuk order boleh inbox admin kami di Facebook Offical Page : KLIK SINI


PROJEK WAKAF 


Multi-Vitamin Foaming Cleanser ini akan berada di beberapa bilik solat di Petronas, AEON & RNR. Projek wakaf ini akan bermula disekitar Klang Valley, jika anda singgah di mana-mana bilik solat gunalah pencuci muka ini untuk membersihkan wajah anda sebelum mengambil wudhu' & bersolat. 
Semoga amalan baik kita sentiasa diterima Allah s.w.t




HAZA

Tuesday, 7 February 2017

HI FLAWLESS CC CREAM SERUM


Kurang dari 5 minit anda boleh kelihatan FLAWLESS!
Teruja dengan CC Cream Serum keluaran CZA? Jom baca apa kebaikan CC Cream Serum yang ditunggu2 ini.

15 Fakta HI FLAWLESS CC Cream Serum
1. Perlindungan UV yang tinggi : SPF 50
2. Wajah tidak mudah gelap jika di bawaha cahaya matahari yang terik
3. Medium coverage : menutup cela @ parut (pemakaian 2-3x lapis boleh jadi full coverage)
4. Bertekstur ringan & mudah diratakan
5. Makin berpeluh makin glowing
6. Mengandungi Serum yang boleh merawat masalah kulit seperti jerawat & jeragat, kulit kering @ berminyak. Boleh dikatakan hampir semua masalah kulit boleh dirawat. So sekarang dah boleh yakin untuk makeup natural & kulit wajah still healthy!
7. Mengandungi agen pencerah, kulit sunburn & tona tak sekata boleh dipulihkan
8. BEBAS PARABEN & SILICON
9. Menutupi garis-garis halus
10. Melembutkan & melembapkan wajah seolah-olah anda telah memakai Rossy Cream + CC Cream Serum ni, so nak pakai RC boleh, tak nak pun tak apa (jika terlalu kering, pakai RC terlebih dahulu)
11. Mampu mengecutkan jerawat, makeup sambil merawat
12. Tidak menyumbat pori malah memperbaiki masalah pori besar
13. Sesuai untuk SEMUA jenis kulit termasuklah KULIT SENSITIF & ECZEMA
14. Bertahan lebih dari 12 jam. Jika stay dalam air-conditioning room, boleh bertahan 24 jam
15. Setiap jam yang berlalu selepas pakai CC Cream Serum ini kulit anda akan kelihatan makin flawless. Make sure everybody will call you, HI FLAWLESS!
Dengan saiz yang lebih compact dan mudah di bawa kemana-mana ini, Alhamdulillah kami berjaya dapat menjimatkan kos anda. Saiz compact & makeup yang sihat!
HARGA MENARIK
1 botol RM39 WM/ RM42 EM
Lebih Jimat!
2 botol RM70 WM/ RM76 EM
So tunggu apa lagi? Jom dapatkannya SEKARANG! Untuk order boleh inbox admin kami di Facebook Offical Page : KLIK SINI
HAZA

PRINCESS SERUM



PRINCESS SERUM [Repair & Botox Effect]
PRINCESS SERUM merupakan serum wajah yang dicipta dengan formula water-based yang tinggi Vitamin C & E menyebabkan ia mudah diserap 3x ganda berbanding serum biasa dipasaran. Mengandungi 15% bahan penegang selamat & mewah yang juga dikenali sebagai BOTOX. Botox tanpa suntikan & pembedahan. Inilah serum idaman setiap wanita. Dan juga untuk kaum adam yang pentingkan penampilan diri.


Kelebihan Princess Serum
1) Mencerahkan & sekatakan tona wajah
2) Melembapkan kulit sambil memberi effect glowing
3) Menaikkan pipi yang jatuh secara automatik senyuman anda lebih menawan & lebih awet muda
4) Mengurangkan garis halus pada garisan senyuman & mata
5) Merawat masalah eye bag & mengurangkan garis halus pada lingkaran mata
6) Pori mengecil & kulit anda tidak akan mudah berminyak
7) Merawat masalah jerawat, parut jerawat, parut berlekuk & jeragat
8) Merawat masalah seed oil
9) Menghapuskan blackheads & whiteheads
10) Rawatan terbaik untuk kulit yang mengelupas dan nipis akibat pemakaian produk hidrokuinon/merkuri/tretinoin
11) Boleh disapu pada bibir untuk mengembalikan warna asal bibir & anda akan takjub dengan perubahan ini. Bibir jadi sangat cantik
12) Boleh merawat eczema. Serum ini juga boleh disapu pada mana2 bahagian badan yang mengalami masalah kulit eczema, psiaoriasis @ kering.

Kesan penggunaan :
1) Perubahan boleh dilihat dalam masa 1 hari iaitu kulit lebih lembap & glowing. Bagus digunakan sebelum makeup untuk beri effect natural makeup.
2) Garis halus boleh berkurangan dalam tempoh 4 minggu. Pemakaian haruslah konsisten.
3) Masalah jerawat kronik mengambil masa 2-4 minggu. Jerawat biasa boleh kecut dan nampak perubahan dalam tempoh 2 minggu.
4) Masalah jeragat & melasme yang kronik mengambil masa antara 3-6 bulan. Jeragat nipis boleh nampak perubahan dalam masa 4-6 minggu. Pemakaian haruslah konsisten.
5) Kulit sensitif akibat pemakaian produk pengelupasan yang teruk haruslah mendapatkan nasihat daripada pakar kulit @ doktor bertauliah terlebih dahulu. Jika sensitif yang biasa2 sahaja, dalam 1-2 minggu pertama kulit akan nampak perubahan positif.
Siapa boleh guna Princess Serum ni?
- Walaupun namanya Princess, Si Prince juga boleh mencubanya
- Berumur 18 tahun keatas
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Selamat untuk Ibu Mengandung
Jenis Kulit yang SESUAI guna Princess Serum
Semua jenis kulit. Walaubagaimanapun, kulit yang terlalu sensitif dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu. Walaupun produk CZA adalah natural, ada sesetengah kulit masih sensitif dengan kandungan tertentu. Ada yang dilahirkan memang kulit terlalu sensitif. Tapi tak salah nak cuba! Boleh sapu pada leher, kaki & tangan juga ya.

NOTA UNTUKMU PRINCESS
Pemakaian Princess Serum haruslah konsisten, tidak mudah mengalah & berjiwa kental demi memulihkan semula struktur kulit yang pernah rosak atau bermasalah. Kulit normal sangat digalakkan untuk guna supaya anda kekal awet muda.
Harga TETAP : RM29 WM / RM32 EM
Harga sudah termasuk Kos Penghantaran.
Tiada diskaun & tiada harga pengenalan kerana kami telah mengurangkan harga dengan mengecilkan saiz packaging. Serum ini mengandungi 6ml & boleh bertahan dalam tempoh 2-4minggu (Bergantung pada cara penggunaan). Didatangkan dalam bentuk yang mudah di bawa kemana2 & boleh masuk poket jeans
Cara Guna :
1) Pemakaian waktu siang : Bersihkan wajah dengan GNBS, spray Floral Spray sehingga meresap kemudian sapukan PRINCESS SERUM secara rata dari arah bawah ke atas. Selepas serum serap sepenuhnya, barulah anda memakai pelembap Rossy Cream & CC Cream Treatment (Sun Protector)
2) Pemakaian waktu malam : Sama seperti waktu siang cuma Rossy Cream adalah langkah terakhir.
3) Boleh dipakai pada bila2 masa, janji pastikan wajah dalam keadaan bersih.
Istimewa bekas Princess Serum :
1) Boleh gunakan berus lembut dalam bekas tersebut untuk sapu di wajah, kemudian urut menggunakan tangan atau boleh sapu guna berus lembut tersebut tetapi sila basuh dengan air bersih sebelum anda memasukkan semula ke dalam bekasnya terutamanya pada kulit yang berjerawat.
2) Atau boleh terus tuangkan serum ke tapak tangan dan urut menggunakan jari jemari anda. Urut dari arah bawah ke atas untuk beri effect muka tegang & awet muda.
Now everyone can be like a PRINCESS!

So tunggu apa lagi? Jom dapatkannya SEKARANG! Untuk order boleh inbox admin kami di Facebook Offical Page : KLIK SINI

HAZA

Friday, 28 October 2016

LEMONADE DEODORANT CREAM



Bawah lengan anda sering berbau? 
Baju sering basah akibat peluh yang berbau?







💦 Deodorant dipasaran banyak yang buat bawah lengan anda lebih melekit dan berbau?
💦Tak selesa nak keluar lama-lama takut kawan terbau tengik badan kita?
💦 Makin hari kulit bawah lengan makin gelap?
💦 Gelap & berbau? Dah kahwin lagi malu.

Anda ada semua masalah kat atas ni? atau salah satu darinya?
Pening kepala semua deodorant kat pasaran tak sesuai. 

Tahu sebab apa? Sebab semuanya ada paraben dan pewangi yang buatkan bakteria pada peluh 💧💧💧 kita lebih aktif.

 Baca setakat ini sahaja kalau anda tak ada masalah bau badan.

👉 Untuk anda yang ada masalah seperti diatas ini. Tak perlu risau dah, kini CZA mencipta formula baru khas untuk hapuskan bakteria & bau badan anda. Tapi kami minta maaf tak buat bentuk roll on/spray. Kami hasilkan dalam bentuk krim kerana ia jauh lebih berkesan! Dan yang pasti ia 100% organik !

Perkenalkan....
LEMONADE DEODORANT CREAM


👉   P Perlindungan sehingga 12 JAM. Tidak melekit & berminyak

Lemonade Deodorant Cream merupakan krim bawah lengan yang dirumus khas dari bahan organik untuk menghilangkan bau badan & bakteria jahat. Kini tiada lagi masalah baju bawah lengan basah,merecik tak kena tempat, berbau & tidak selesa untuk berjumpa rakan-rakan. Didatangkan dalam bekas yang mudah untuk dibawa kemana-mana, masuk poket seluar pun boleh!
🍋 Anti-bakteria
🍋 Anti-peluh
🍋 Anti-bau
🍋 Bertahan lebih 12 jam
🍋 Mengandungi ekstrak lemon yang boleh mencerahkan bawah lengan yang gelap
🍋 Mengandungi ekstrak rosemary yang membantu merawat bawah lengan yang sensitif
🍋 Tiada paraben, pengawet mahupun pewarna
🍋 100% Homemade & Organik
🍋 Formulasi dicipta oleh Miss Cza kesayangan anda 😘


Cara Pakai
------
1) Sapu dalam jumlah yang sesuai dengan keadaan bau badan setiap kali selepas mandi.
2) Untuk badan yang kuat berbau, boleh sapu lebih sikit. Pastikan badan bersih semasa sapu.

🍋 Boleh dipakai oleh kanak-kanak sehingga orang dewasa
🍋 Boleh dipakai oleh Lelaki & Wanita

Kembalikan keyakinan diri anda dengan 
Lemonade Deodarant Cream 

1 Jar =  30g. Berapa lama boleh tahan bergantung pada saiz badan dan jumlah krim yang anda gunakan.
Harga  : RM39 WM/ RM42 EM 

UNTUK PEMBELIAN JIMAT : 
BELI 2 JARS DENGAN HARGA RM 68 WM/ RM 70 EM

Penghantaran PERCUMA seluruh Malaysia

So tunggu apa lagi? Jom dapatkannya SEKARANG sebelum masalah BAU BADAN anda bertambah teruk. Untuk order boleh inbox admin kami di Facebook Offical Page : KLIK SINI


Jom follow instagram Lemonade Deodorant Cream ini : CzaLemonade atau KLIK SINI








HAZA